AMSTERDAM - Sebastian Vettel was zaterdag naar eigen zeggen even emotioneel nadat hij er bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië in slaagde het recordaantal pole positions van de Brit Nigel Mansell uit 1992 te verbreken. 

De Duitser start voor de vijftiende keer in 2011 vanaf de eerste startplaats.

"Er is voorafgaand aan de kwalificatie veel gesproken over dit bijzondere record. Volgens mij was het het beste om er niet alleen maar aan te denken", zegt de wereldkampioen op autosport.com.

Ondanks dat hij op dat moment nog niet zeker was van het record deed het moment dat hij over de streep kwam veel met Vettel. "Het was een emotioneel moment omdat ik wist dat ik alles gegeven had. Daarna moest ik nog lang wachten om te zien of het voldoende was."

Volgens Vettel was zijn dominantie in de kwalificaties dit seizoen niet vanzelfsprekend. "Het is niet makkelijk om alles in één ronde te laten zien. Alle circuits zijn verschillend. De ene keer ben je wel tevreden met je prestaties en de andere keer weer niet."

Geen geheim

Een geheim heeft Vettel niet. "Het is me dit jaar meestal gelukt om in die ene ronde alles te geven. Als we eenmaal aan de kwalificatie begonnen zijn, vinden we het allemaal leuk."

"Je bent opgewonden en nerveus tegelijk. Het is mooi om naar dat moment toe te werken en als het eenmaal zover is voel je je in een trance."