AMSTERDAM - De organisatoren van de Formule 1 Grand Prix in het Amerikaanse Austin die volgend jaar verreden moet worden, willen de verplichte betaling aan Bernie Ecclestone deze week nog in orde maken.

Circuit-manager Bobby Epstein heeft echter wel laten weten dat het alleen een verbintenis aan wil gaan onder bepaalde condities.

Een voorstel van Ecclestone is van tafel geschoven en de organisatie heeft nu een eigen herziene versie teruggestuurd om getekend te laten worden.

Formule 1-baas Ecclestone liet twee weken geleden al optekenen dat hij het onwaarschijnlijk acht dat de race op het Circuit of the Americas in Texas doorgang zal vinden. De bouwer van het circuit en de promotor lagen met elkaar in de clinch en de bouw lag voorlopig stil.

Onrealistische eisen

De organisatie zet nu deze stap om zich van het plekje op de kalender van 2012 te verzekeren. "Deze race zou werkelijkheid moeten worden. Maar dan moet Ecclestone wel tekenen. Het voorstel dat hij opstuurde bevatte onrealistische eisen", aldus Epstein.

"We doen er alles aan", zei Ecclestone tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. "Het is een lastige strijd, maar we komen er wel. Er zijn twee partijen. De ene bouwt het circuit, de andere heeft een contract om de race te organiseren. En ze zijn vergeten om met elkaar te praten."