AMSTERDAM - Edgar Davids heeft donderdag in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN wederom verklaard dat Johan Cruijff hem racistisch heeft bejegend tijdens een vergadering.

De Amsterdammer meldde daarbij dat hij zijn collega-commissaris bij Ajax niet ziet als een racist. Het verbaasde Davids wel dat de legendarische nummer veertien nog steeds geen excuses heeft aangeboden voor de opmerking.

Dat maakt het in de ogen van de voormalige middenvelder van Ajax alleen maar pijnlijker: "En niet alleen voor mij, maar vooral ook voor alle andere mensen die hiermee te maken hebben."

Davids liet weten dat hij vond dat de Nederlandse pers niet genoeg op de zaak is gedoken. Daarbij trok hij een vergelijking met de gevoelige uitspraken omtrent racisme die FIFA-voorzitter Sepp Blatter vorige week deed.

Rob Been Jr, de voorzitter van de ledenraad van Ajax, gaf tegenover De Telegraaf aan dat de uitspraken van Cruijff op het moment dat deze gedaan werden door rvc-voorzitter Steven ten Have werden aangemerkt als onbelangrijk.