AMSTERDAM - Andy van der Meyde maakt mogelijk een opmerkelijke rentree in het betaalde voetbal. De 32-jarige Arnhemmer is in beeld bij FC Volendam.

Van der Meyde deed voor het laatst van zich spreken bij PSV, waar hij twee seizoenen geleden nog enkele maanden onder contract stond. De buitenspeler kwam daarvoor onder meer in actie voor Ajax, Internazionale en Everton.

In februari meldde Van der Meyde nog tegenover NUsport dat hij zijn loopbaan per direct had beëindigd.

"Het klopt dat Andy bij ons in beeld is", zegt technisch directeur Arie Obdam in Voetbal International. "We zijn twee weken geleden via via met hem in contact gekomen."

"Toen hebben we afgesproken dat hij zich afgelopen week bij ons zou melden om een kennismakingsgesprek te houden. Dat is er alleen niet van gekomen, omdat zijn vrouw net is bevallen. Ik heb daarna niets meer van hem gehoord, maar ik verwacht dat hij binnenkort wel belt."

Fantastische voetballer

Ook Volendam-trainer Gert Kruys staat niet onwelwillend tegenover de komst van de achttienvoudig international naar de formatie uit de Jupiler League.

"We kennen Andy natuurlijk vanuit het verleden. Toen was hij een fantastische voetballer. Ik heb alleen geen flauw idee hoe zijn fysieke gesteldheid op dit moment is. Maar als hij fit is, is hij zeker welkom bij ons."

Risico nemen

Van der Meyde liet donderdag zelf aan De Pers weten dat hij een proefperiode niet ziet zitten. Een rentree bij de Noord-Hollandse club of elders sluit hij echter niet uit.

"Ik ben officieel gestopt als voetballer, maar als er een club komt, begin ik weer. FC Volendam wilde me op proef hebben, maar dat doe ik niet. Ze weten dat ik een tijdje niet heb gevoetbald. Wat verwachten ze dan? Ze moeten maar een risicootje nemen, vind je niet? Het hele leven is een groot risico, toch?"