AMSTERDAM - Arjen Robben heeft gereageerd op de kritiek van de Duitse pers, die de laatste dagen in groten getale over hem heen viel.

De Groninger speelde sinds zijn terugkeer van een liesblessure twee moeizame thuisduels met Bayern München, tegen Borussia Dortmund (0-1) en Villarreal (3-1).

Bayern-manager Uli Hoeness sprong woensdag al in de bres voor zijn speler, die werd verweten te veel alleen te gaan en niet van toegevoegde waarde meer te zijn voor de koploper van de Bundesliga.

"Belachelijk", zei Robben donderdag zelf tegenover de Beierse krant TZ. "Het is niet waar en het werkt behoorlijk op mijn zenuwen. Daarom heb ik ook maar mijn mond gehouden. Ik heb geen zin om me te moeten verdedigen tegen dit soort onzin."

Bijnaam

Robben zou door de Duitse pers zelfs zijn voorzien zijn van de bijnaam 'Alleinikov', waarmee gedoeld wordt op zijn soms egoïstische spel. "Ik moet er alleen maar om lachen", bleef Robben nuchter. "Ik vraag me alleen wel af waar dit soort verhalen vandaan komen."

"Het enige dat voor mij telt is hoe ik in de spelersgroep lig. Ik krijg het vertrouwen van mijn teamgenoten, de leiding van Bayern en de trainer. Dat is het belangrijkste."

Over een verklaring voor de kritiek hoefde linkspoot niet lang na te denken. "Als alles goed gaat, zoekt men altijd naar iets negatiefs. Verder wil ik er niets over zeggen. Iedereen mag zijn eigen mening hebben."

Ajax

Robben overwintert met Bayern in de Champions League. De formatie van trainer Jupp Heynckes gaat aan de leiding in de poule met Manchester City, Napoli en het slecht presterende Villarreal. De Groninger zou in de knock-outfase graag Ajax treffen.

"Dat heb ik nog niet meegemaakt. In de zeven jaar op rij dat ik in de Champions League speel ben ik nog nooit op een Nederlandse club gestuit. Het wordt wel een keer tijd."