AMERSFOORT - Captain Grant Connell van het Canadese Daviscupteam heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het duel tegen Nederland, van 6 tot en met 8 februari in Maastricht. Connoll neemt Frank Dancevic, Simon Larose, Daniel Nestor en Frederic Niemeyer mee naar Limburg, waar het duel uit de eerste ronde van de wereldgroep op gravel wordt gespeeld.

De Nederlandse captain Tjerk Bogtstra maakte eerder deze week al zijn ploeg bekend. Die bestaat uit Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Martin Verkerk, Paul Haarhuis en reserve John van Lottum. De winnaar speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van Tsjechië - Spanje.

Nederland en Canada staan voor de derde keer tegenover elkaar op de tennisbaan. Canada won de voorgaande twee ontmoetingen met 3-2. Het duel dateert uit 1990. In Toronto kwamen toen Haarhuis en Koevermans in actie. De eerste wedstrijd was in 1969 op het gravel van de Mets-banen in Scheveningen. Daar speelden Hordijk en Fleury voor Oranje.

Canada

Canada keert na twaalf jaar terug in de wereldgroep. Het degradeerde in 1992 en promoveerde in het najaar van 2003 door de overwinning op Brazilië (3-2). Daniel Nestor verraste Gustavo Kuerten in Calgary in het laatste enkelspel. Bondscoach Connell bracht geen wijzigingen aan in de ploeg die de Brazilianen versloeg.

Nestor

Van de vier is Nestor de routinier. Met zijn 31 jaar begint hij aan zijn twaalfde Daviscupseizoen en 25e Daviscupwedstrijd. De linkshander staat vooral bekend als dubbelspeler. Met Mark Knowles van de Bahama's en zijn landgenoot Sebastien Lareau vormde hij geduchtige dubbelcombinaties. De oude rot, 503 op de wereldranglijst, wordt vergezeld door spelers die vooral in de challengers actief zijn. Niemeyer (27) is 170e van de wereld, Dancevic (25) 206e en Larose (25) 235e.