AMSTERDAM - Zaakwaarnemer Daniele Morelli van Robert Kubica spreekt de strekking van een persbericht van Lotus-Renault tegen dat zijn cliënt de start van het nieuwe seizoen sowieso moet missen.

De bijna 27-jarige Kubica liep in februari bij een rallyongeval letsel op en miste het complete seizoen 2011.

“Hoewel ik de laatste weken zeer hard heb gewerkt aan mijn herstel, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog niet helemaal klaar ben voor het seizoen 2012”, liet Lotus-Renault de Pool woensdag zeggen in een persverklaring.

Verbazing

Morelli heeft met grote verbazing deze woorden gelezen, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

“Ik snap niet waarom het team Roberts woorden heeft veranderd. Het is niet waar dat hij niet hersteld zal zijn voor de start van 2012. Hij gaf alleen aan dat hij niet zeker weet of hij fit is voor de testsessies in februari.”

Contract

Ook de bewering van Lotus-Renault dat Kubica’s contract eind 2012 afloopt klopt volgens Morelli niet. “De verbintenis loopt eind volgende maand af. Vanaf 1 januari is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil.”

In de verklaring gaf Lotus-Renault ook aan Kubica volledig te steunen. “Er ligt een programma met tests in de simulator, racewagens en uiteindelijk ook een Formule 1-wagen voor hem klaar.”