AMSTERDAM - FC Barcelona heeft woensdag het uitduel met AC Milan in winst omgezet en daarmee de groepswinst in poule H van de Champions League veiliggesteld: 2-3.

De club had aan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg voldoende voor het unicum: nooit eerder bereikte een Cypriotische club de knock-outfase in de Champions League.

Het duel werd tien minuten na de rust door de Duitse scheidsrechter Felix Brych stilgelegd. De arbiter onderbrak de wedstrijd voor enkele minuten wegens vuurwerk in het stadion.

Daardoor hing in het complex veel rook. Nadat enkele spelers van Zenit de fanatieke thuisfans tot rust en orde hadden gemaand, kon Brych het duel hervatten.

Lang ongeslagen

Apoel staat nu op negen punten uit vijf duels. Zenit heeft er acht.

FC Porto rekende af met Sjachtar (0-2) en bezit zeven punten. De winnaar van de Europa League sloeg in de Donbass Arena in de slotfase toe, door treffers van Hulk en Razvan Rat (eigen doelpunt).

Over twee weken sluit Apoel de poulefase af tegen Sjachtar. Zenit speelt dan tegen Porto.

Apoel is nu al zeven duels in het hoofdtoernooi van de Champions League ongeslagen, alleen FC Barcelona (elf wedstrijden) kan een betere reeks overleggen.