AMSTERDAM - Felipe Massa adviseert zijn landgenoot Rubens Barrichello om zijn helm aan de wilgen te hangen. De zei de Braziliaan woensdag in aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix, wat voor Barrichello zomaar eens zijn laatste zou kunnen zijn.

De race op het circuit van Interlagos is de afsluitende van het huidige Formule 1-seizoen. Voor Barrichello, die momenteel de meest ervaren coureur op de startgrid is, is het uitzicht op een stoeltje voor 2012 flink vertroebeld.

De 39-jarige Braziliaan staat momenteel nog onder contract bij Williams, maar zijn verbintenis loopt af. Kimi Raikkonen werd de afgelopen weken meermaals in verband gebracht met de Britse renstal, waar Barrichello's teamgenoot Pastor Maldonado waarschijnlijk aanblijft.

Barrichello zegt zelf dat hij nog alle vertrouwen heeft op een twintigste seizoen in de koningsklasse. In 1993 maakte hij bij het team van Jordan zijn debuut. De winnaar van elf Grands Prix houdt hoop op een nieuwe aanbieding.

Behoorlijk afscheid

Massa is echter van mening dat Barrichello een ongelooflijke carrière heeft gehad en dat hij de Brazilaanse Grand Prix van komend weekeinde moet gebruiken om op behoorlijke wijze afscheid te nemen van de Formule 1.

"Ik adviseer hem om te stoppen", zegt de Ferrari-coureur in gesprek met TotalRace. "Rubens heeft een prachtige loopbaan gehad. De coureur met de meeste Grands Prix op zijn naam die ook nog mooie zeges heeft geboekt. Veel rijders zouden dromen van zo'n carrière."

"Hij heeft voor de beste teams in de Formule 1 gereden. Ik vind niet dat hij moet stoppen omdat hij te oud is of zoiets, maar vandaag de dag zijn er twaalf teams waarvan er zeker zes geld vragen om te rijden. Dat is absurd."

Pijn

Barrichello probeert op dit moment een budget bij elkaar te krijgen waarmee hij zich bij een team kan inkopen. Het doet Massa pijn.

"Ik heb Rubens verteld dat ik het niet aan kan zien dat hij sponsors moet zoeken om in de Formule 1 te blijven, zeker als je kijkt wat hij allemaal al gepresteerd heeft."

"Ik heb hem dan ook gezegd dat hij moet stoppen en zijn loopbaan eervol moet afsluiten. Maar ik weet dat hij zal doen wat hij denkt dat het beste voor hem is. Ik zal hem steunen en hoop op het beste."