AMSTERDAM - Roger Federer heeft dinsdag laten zien het tennis nog niet verleerd te zijn. Bij de ATP World Tour Finals in Londen maakte de Zwitser gehakt van Rafael Nadal: 6-3 en 6-0.

Daar had Federer slechts 61 minuten voor nodig. Door de zege is hij bovendien als eerste zeker van de halve finale van het eindejaarstoernooi. Vorig jaar won Federer de titel in de O2 Arena.

Na een gelijkopgaande openingsfase had Federer, die op weg naar Londen de toernooien van Basel en Parijs op zijn naam schreef, in de eerste set aan een breakpunt genoeg.

De nummer vier van de wereld sloeg toe en trok de eerste set met 6-3 naar zich toe. Vervolgens won Nadal geen game meer en sprintte Federer naar de finish.

Machtsvertoon

De dertigjarige Federer was zeer te spreken over zijn verrichtingen en verbaasd over het machtsvertoon waarmee hij won.

''Een van de beste wedstrijden uit mijn carrière'', was zijn karakterisering. ''En een van de mooiste zeges ook natuurlijk."

"Ik heb er wel een paar gehad in de loop der jaren, maar deze komt heel hoog op de lijst want het is ook nog eens tegen mijn grootste rivaal.''

Tsonga

Achter de al geplaatste Federer staat Jo-Wilfried Tsonga nu tweede in poule B. Nadal staat derde en hekkensluiter Mardy Fish is vierde.

Donderdag strijdt Nadal tegen Tsonga om de tweede plaats. Federer speelt dan tegen de al uitgeschakelde Fish.