LAUSANNE - De hoorzittingen in de dopingzaak rond Alberto Contador, die sinds maandag dient voor het sporttribunaal CAS, kunnen wel eens langer duren dan de vooraf geplande vier dagen.

Dat meldden dinsdag diverse Spaanse media.

Noch het CAS noch de betrokken partijen - tegenover Contador staan de internationale wielrenunie UCI en wereldantidopingbureau WADA - hebben zich tot dusverre uitgelaten.

Rond Contador zou men 'tevreden' zijn met de gang van zaken. Na de hoorzittingen zou het CAS nog enkele weken nodig hebben om tot een uitspraak te komen.

De UCI en het WADA zijn in beroep gegaan tegen de vrijspraak van de renner door de Spaanse wielerbond na een positieve test in de Ronde van Frankrijk van 2010.

Clenbuterol

Bij Contador was bij een dopingtest op de tweede rustdag een minieme hoeveelheid clenbuterol aangetroffen. Volgens de renner was dat een gevolg van het eten van 'vervuild' vlees.

Vanwege betere vertaalmogelijkheden is de zaak maandag al verplaatst van het Chateau de Béthusy in Lausanne waar het CAS haar zaken behandelt, naar het hoofdkantoor van het IOC, eveneens in de Zwitserse stad.