AMSTERDAM - Novak Djokovic heeft maandagavond met pijn en moeite zijn eerste partij op de ATP World Tour Finals gewonnen. De nummer een van de wereld moest diep gaan tegen Tomas Berdych, maar won wel in drie sets: 3-6, 6-3, en 7-6 (3).

Djokovic, die de laatste maanden met diverse blessures kampte, had het erg lastig tegen Berdych.

De Tsjech zette veel druk op de service van zijn tegenstander en wist in het eerste bedrijf twee van de vijf breekpunten te benutten.

Djokovic kreeg ondanks zijn matige spel ook kansen op de service van Berdych, maar wist maar een keer te breken. Zodoende ging de eerste set met 6-3 naar de nummer zeven van de wereld.

De tweede game van het tweede bedrijf was cruciaal voor de set. Djokovic brak door de service van zijn opponent heen en behield in het restant van de set de voorsprong.

Niveau omhoog

Het niveau van de wedstrijd ging gaandeweg omhoog met schitterende rally’s tot gevolg. In de zesde game van de laatste set toonde Berydch zijn kwaliteiten. De Tsjech sloeg een paar fantastische winners en brak Djokovic.

De concentratie leek de game erna echter weg bij Berdych. Hij leverde zijn service door een paar onnodige fouten namelijk meteen weer in.

Berdych herpakte zich snel en kreeg in de twaalfde game zelfs een wedstrijdpunt. Dat wist hij echter niet te benutten, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin leken de zenuwen Berdych parten te spelen. Hij maakte een paar cruciale fouten en schonk Djokovic de zege.

Ferrer

Eerder op de dag won David Ferrer in dezelfde groep verrassend in twee sets van Andy Murray, die vanwege een blessure nog twijfelt over verdere deelname aan het toernooi.