AMSTERDAM - Honkballer Gregory Halman (24) is maandagochtend bij een steekpartij in Rotterdam om het leven gebracht. Dat heeft de honkbalbond KNBSB bevestigd.

Halmans broer Jason (22) is door de politie aangehouden voor verhoor. Vorig jaar maakte Halman bij de Seattle Mariners zijn debuut in de Major League Baseball.

Het slachtoffer en zijn broer hadden 's ochtends ruzie gekregen over de radio die te hard zou staan. De vriendin van de honkbalinternational heeft de politie gealarmeerd.

Als professional behoorde hij niet tot het team dat vorige maand de wereldtitel veroverde.

Clinics

Gedurende de afgelopen weken toerde Halman rond in Europa tijdens de European Big League Tour. Samen met andere Nederlanders als Rick van den Hurk gaf hij clinics aan jong talent.

Halman maakte in 2003 al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse bij Corendon Kinheim. Na een succesvol jaar waarin hij onder meer werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de hoofdklasse tekende hij een profcontract bij de Mariners.

Debuut

Op 24 september 2010 maakte Halman zijn debuut in de hoofdmacht van de formatie uit Seattle. In twee seizoenen kwam hij tot 44 wedstrijden op het hoogste niveau.

Halman speelde drie grote toernooien met Nederland: het EK en het WK van 2007 en de World Baseball Classic in 2009.