EINDHOVEN - Winston Bogarde wil dolgraag het seizoen bij PSV afmaken. De verdediger van Chelsea heeft een goed gevoel aan een telefoongesprek met trainer Guus Hiddink overgehouden. Hij hoopt dat het voor zondag, wanneer de transfermarkt sluit, tot een akkoord komt.

"Ik hoop dat ik snel voor PSV kan spelen", aldus Bogarde op zijn eigen website. "Het gaat om de kampioen van Nederland, een hele mooie club. Bovendien heb ik tussen 1996 en 1998 als verdediger van het Nederlands elftal prettig met Guus Hiddink samengewerkt."

Voorzitter Harry van Raaij van PSV bevestigt de interesse in Bogarde. "We strijden momenteel nog op drie fronten. Door het wegvallen van Faber en Ooijer kunnen we een goede verdediger hard gebruiken. Nadeel voor Bogarde is dat hij al drie jaar niet op niveau heeft gespeeld. Misschien is hij dus pas weer op niveau wanneer Faber en Ooijer alweer fit zijn."

Van Raaij

Van Raaij: "Daarom is hij niet de enige kandidaat. We volgen nog andere spelers. Guus Hiddink en Frank Arnesen moeten deze week maar een beslissing nemen. Maar het klopt in ieder geval dat we er alles aan doen om deze week nog een verdediger aan te trekken."

Bogarde houdt momenteel zijn conditie op peil bij de jeugdploeg van Chelsea. De verdediger, die een jaarloon van ruim 4 miljoen euro geniet, komt niet meer in aanmerking voor een plaatsje in de miljoenformatie van coach Ranieri. "Ik wil dolgraag weer spelen. Zo snel mogelijk. Al zal het uiteraard nog even duren voordat ik klaar ben om met PSV in de competitie en de UEFA Cup te spelen. Ik ben al drie jaar niet meer op hoog niveau actief", beseft ook Bogarde.