AMSTERDAM - Italië heeft dinsdag in Rome een oefenduel met Uruguay verloren. De thuisploeg kwam een treffer van Sebastian Fernandez in de derde minuut niet te boven: 0-1.

Uruguay beëindigde het tien man door een rode kaart van Alvaro Pereira negen minuten voor tijd. De Italianen, met onder anderen Mario Balotelli in de spits, konden niet profiteren.

Ze domineerden wel het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar toonden weinig daadkracht in de afwerking.

De nummer vier van de voorbije WK-eindronde kon niet beschikken over Luis Suarez. De spits, afgelopen vrijdag viermaal trefzeker tegen Chili, kampt met een spierblessure.

Zege Denemarken

Denemarken versloeg Finland in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-1. In de Blue Water Arena in Esbjerg scoorden Daniel Agger en Nicklas Bendtner.

Dat gebeurde pas in de tweede helft, nadat de Finnen na ruim een kwartier op voorsprong waren gekomen door Aleksei Eremenko.

Eriksen

Beide teams wisselden veel. Ajacied Christian Eriksen deed de laatste twintig minuten mee in plaats van Lasse Schöne (NEC).

Bij de Finnen ging Niklas Moisander (AZ) een minuut voor tijd naar de kant. Tim Sparv (Groningen) speelde de gehele wedstrijd.