AMSTERDAM - In Amsterdam zitten nog negentien NEC-supporters vast. De politie arresteerde zondag voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - NEC 125 aanhangers van de Nijmeegse club op station Duivendrecht bij de ArenA. Tien werden dezelfde dag heengezonden, moesten overnachten in een politiecel.

In loop van maandag zijn 96 voetbalfans naar huis gestuurd. Zij kregen allemaal een proces-verbaal mee of hun werd een schikking aangeboden, aldus een woordvoerder van de politie. Ook zoekt de politie uit of ze nog meer op hun kerfstok hebben. Tegen de negentien heeft de politie zwaardere verdenkingen, zij mogen daarom nog niet naar huis.

Vernielingen

De NEC-aanhang richtte zondag bij aankomst op station Duivendrecht vernielingen aan en zocht de confrontatie met de mobiele eenheid. De politie arresteerde 125 supporters. Na de actie kamde de politie het station uit. Daar werd een groot aantal slag- en steekwapens, geprepareerde paraplu's en schroevendraaiers aangetroffen, kennelijk achtergelaten door de voetbalsupporters uit Nijmegen.

De wedstrijd Ajax - NEC gold niet als een risicowedstrijd. De supporters mochten daarom zelf kiezen, hoe zij van Nijmegen naar Amsterdam reisden. De treinreizigers werden begeleid door de Spoorwegpolitie en agenten uit Gelderland.