AMSTERDAM - Cesc Fabregas raadt zijn voormalige ploeggenoot Robin van Persie ten zeerste aan om heel goed over zijn toekomst bij Arsenal na te denken. "Als hij nog wil vertrekken, moet hij dat nu doen."

Het contract van Van Persie in Londen loopt nog door tot medio 2013, maar de Nederlander heeft al aangegeven geen haast te hebben met het openen van contractonderhandelingen.

"Gezien zijn leeftijd is dit zijn laatste kans om te vertrekken", zegt Fabregas in gesprek met Sky Sports. "Of hij blijft en sluit zijn carrière af in het Emirates Stadium. We zullen zien wat hij besluit."

De 28-jarige Rotterdammer beleeft tot dusver een uitstekend seizoen. Als aanvoerder van de 'Gunners' trof hij reeds elf keer doel in de Premier League.

"Hij is hét symbool van Arsenal", weet ook Fabregas. "Ze kunnen niet zonder hem, hij is de sterspeler. De fans adoreren hem, hij is echt onmisbaar."

De middenvelder, die afgelopen zomer Londen verruilde voor zijn jeugdliefde FC Barcelona, hoopt dat Van Persie dit seizoen fit blijft. "Maar helaas is Robin in de tijd dat ik bij Arsenal zat nooit een heel jaar fit gebleven."