AMSTERDAM - Golfer Joost Luiten streed lange tijd mee om de eindzege in Singapore. Twee late bogeys zorgden er echter voor dat hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats.

Luiten wist wat hem te doen stond in de derde en laatste ronde van het door slecht weer ingekorte Barclays Singapore Open. Een sterke ronde neerzetten en dan maar kijken waar hem dat zou brengen aan het eind van de dag.

"Winnen is niet onmogelijk, maar met een goede ronde moet de top drie mogelijk zijn", zei hij na afloop van de wachtend vergleden zaterdag.

Op dat moment kon de Nederlander niet bedacht hebben hoe dichtbij hij nog zou komen na zijn bliksemstart op zondag.

Birdies

Na acht holes op de Serapong Course stond hij al op vijf onder par voor de dag dankzij birdies op holes een, drie, vier, zeven en acht. Door halverwege op dertien onder par te staan, mengde de Zuid-Hollander zich nadrukkelijk in de strijd om de winst.

En hoewel de birdies op de back-nine een stuk duurder waren, zorgde de ene birdie die er wel was ervoor dat Luiten naar veertien onder par en de gedeelde koppositie ging.

Oostenrijk

Net als twee maanden terug in Oostenrijk, waar een bogey op de slothole hem uit de play-off hield, zorgden late bogeys er ook nu voor dat Luiten genoegen moest nemen met een sterke notering.

De vijfde plaats, op twee slagen van de winnaar, was alweer zijn zesde top tien notering van de Nederlander dit seizoen, zijn vierde zelfs bij de beste vijf.

De zege in Singapore werd uiteindelijk betwist tussen Fernandez-Castaño en Juvic Pagunsan. De Spanjaard ging ruim aan de leiding maar zag na een +1 de Filipijn met een -4 langszij komen waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Die verlenging laat echter nog altijd op zich wachten. Opnieuw legde onweer het spel stil waardoor de eerste prijs nog altijd niet vergeven is in Singapore.