LONDEN - Engeland heeft zaterdag op Wembley verrassend gewonnen van wereld- en Europees kampioen Spanje: 1-0.

Het doelpunt kwam in de 49e minuut op naam van gelegenheidsaanvoerder Frank Lampard, die attent reageerde op een kopbal van ploeggenoot Darren Bent op de paal.

Engeland miste onder anderen Wayne Rooney, Steven Gerrard, Jack Wilshere en John Terry. Spanje daarentegen trad met bijna alle grote namen aan. Engeland had de voorgaande drie duels met Spanje verloren en won in 2001 voor de laatste keer van Spanje.

Oefennederlagen

Voor de Zuid-Europese ploeg was het na de gewonnen WK-finale in 2010 tegen Nederland (1-0) al weer de vierde nederlaag in een oefeninterland. Ook Argentinië, Portugal en Italië waren in vriendschappelijk voetbal al eens te sterk voor de sterrenploeg van trainer Vicente del Bosque.

Spanje was in technisch opzicht de veel betere ploeg op het met 87.000 toeschouwers uitverkochte Wembley, maar was in de afronding slordig en gemakzuchtig. David Villa (paal) en Cesc Fabregas lieten in de slotfase nog mooie kansen op de gelijkmaker liggen.

Iker Casillas

Doelman Iker Casillas speelde zijn 126e interland. De dertigjarige keeper van Real Madrid evenaarde daarmee het aantal van de Spaanse recordinternational Andoni Zubizarreta, die vroeger als keeper eveneens furore maakte. Casillas werd in de rust gewisseld voor Pepe Reina.

Voor Fabio Capello, de bondscoach van Engeland, was het sowieso een heuglijke dag. De jongste zoon van de Italiaanse trainer trad zaterdag in Milaan in het huwelijk.

Begrip

De bruidegom zei op voorhand dat hij er geen enkel probleem mee had dat zijn vader wegens verplichtingen in Engeland moest blijven. ''Ik weet als zoon niet beter dan dat hij coach is. Trainers werken altijd op afwijkende dagen en tijden'', liet Pierfilippo Capello begripvol weten.