AMSTERDAM - De spelers van het Nederlands elftal zien de wedstrijd tegen Duitsland van komende dinsdag als een mooi affiche. Maar na afloop heeft het geen zin te concluderen dat de winnaar meer kans maakt op een succesvol EK, menen zij.

De Oranje-internationals willen voorkomen dat het rond het duel in Hamburg uitsluitend over de vraag gaat welke ploeg er meer favoriet is volgend jaar zomer.

"We gaan zien wie er op dit moment het beste van de twee is, maar dit zegt weinig richting het EK", stelt Joris Mathijsen.

De verdediger heeft een medestander in Wesley Sneijder. "De wedstrijd tegen Duitsland is niet belangrijk voor het EK", vindt hij. "Waarom niet? We krijgen geen extra punten op het EK wanneer we dinsdag winnen."

"Maar het is wel een goede tegenstander om tegen te oefenen. Tegen Duitsland moet je optimaal geconcentreerd zijn om te zegevieren. Makkelijk wordt het niet, maar we gaan er wel voor."

Sneijder is van mening dat er in elk geval twee landen tegenover elkaar staan die blaken van het zelfvertrouwen. "Duitsland spreekt terecht uit dat het voor de Europese titel gaat. Wat dat betreft staan er dinsdag teams tegenover elkaar die allebei het gevoel hebben dat ze het EK gaan winnen. Dan zou je dus eigenlijk een gelijkspelletje verwachten, maar dat wordt het niet", knipoogde hij.

Fluitconcerten

In Hamburg hoeft Oranje niet snel bang te zijn voor fluitconcerten van het eigen publiek, zoals vrijdag tijdens het teleurstellende gelijkspel tegen Zwitserland (0-0) meermaals gebeurde.

Mathijsen was er niet over te spreken. "Het publiek mag kritisch zijn, maar het moet ook accepteren dat het soms een keer minder loopt. En zo slecht was het ook weer niet. Onze fans zijn verwend en waren tegen Zwitserland niet tevreden, maar dat moeten wij ons niet aantrekken."