AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft donderdag aangegeven dat hij meer tijd nodig heeft om te beslissen of hij zijn loopbaan in de Formule 1 ook na 2012 voortzet.

De zevenvoudig wereldkampioen spreekt daarmee de berichten dat een deal voor 2013 bij Mercedes GP al rond is tegen. Dat nieuws werd woensdag stellig beweerd door diverse Duitse media.

Schumachers teamgenoot Nico Rosberg maakte donderdag in de voorbereiding op de Grand Prix van Abu Dhabi een nieuwe verbintenis met de renstal van de autofabrikant uit Stuttgart wereldkundig.

De zoon van oud-wereldkampioen Keke Roberg blijft in ieder geval tot en met 2013 bij Mercedes.

Niet het moment

Op de vraag of Schumacher ook in gesprek is met het team voor een langer contract, reageerde hij ontkennend.

"Volgens sommige journalisten wel, maar in werkelijkheid niet. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat dit niet het moment is om over contractverlenging te praten."

"Ik heb iets meer tijd nodig om voor mijzelf te kijken waar we heen gaan met het team, en wat input van buitenaf nodig om te zien of dat is wat ik wil", tekende Autosport op uit zijn mond.

Vooruitgang

Schumacher gaf aan dat de vooruitgang bij Mercedes GP een grote factor is in zijn besluitvorming om langer door te gaan. 2012 is daarbij een belangrijk seizoen, waar de renstal de fundamenten wil leggen voor een succesvol 2013.

In de twee seizoenen sinds zijn terugkeer in 2010 slaagde 'Schumi' noch zijn teammaat er in een wedstrijd te winnen.

Momenteel staat de Duitser op de achtste plaats op de WK-stand, één positie achter Rosberg.

Potentieel

"Het gaat er om hoe we het potentieel benutten van wat we nu hebben. Dat duurt al een tijdje, als ik over de algehele prestaties praat", legde hij uit. "Je moet kunnen zien waar je bent en wat je er tot nu ingestoken hebt. We begrijpen dat Mercedes GP momenteel niet is waar het wil zijn."

"De grote vraag is of we op het goede spoor zitten. Hebben we de juiste stappen gezet? Ik denk van wel, maar het moet in de toekomst nog bewezen worden."

Te vroeg

Schumacher zei dat er omstandigheden kunnen zijn waaronder hij besluit om na 2012 te stoppen. Het is voor hem te vroeg om daarover harde beslissingen te nemen.

"Uiteindelijk zal het duidelijk worden. Maar nu is de vraag hoe ik me bij stappen die het team zet voel en of ik me daar in kan vinden. Daar kom ik in de toekomst achter, niet nu."