AMSTERDAM - Rubens Barrichello heeft nog altijd de hoop dat de race in Brazilië op 27 november niet zijn 326e en laatste Grand Prix wordt. Het contract van de 39-jarige Braziliaan bij Williams loopt af en volgens verschillende media hoeft hij geen nieuwe aanbieding te verwachten.

Onder anderen voormalig Formule 1-coureur Kimi Raikkonen (thans actief in het rallycircuit) en Adrian Sutil (Force India) worden in verband gebracht met Williams, dat vast zou willen houden aan Pastor Maldonado.

“Ik reis wellicht naar Brazilië zonder zekerheid, maar ik ben daar niet van plan om ‘vaarwel’ te zeggen tegen mijn fans”, vertelt Barrichello aan de BBC.

Beste optie

“Iedereen die in beeld is bij het team, zou een versterking zijn. Ik kan niets negatiefs zeggen over Kimi of iemand anders. We maken allemaal kans, hopelijk word ik als beste optie gezien. Ik moet wachten. Als god het wil, dan begin ik in 2012 aan mijn twintigste jaar in de Formule 1.”

Elfvoudig Grand Prix-winnaar Barrichello staat dit seizoen met nog twee races te gaan op twee punten, eentje meer dan Maldonado.