ROTTERDAM - De Olympiazijde van het stadion van Feyenoord in Rotterdam wordt komende zomer gerenoveerd. De gemeente wil zich garant stellen voor de kosten daarvan, 6 miljoen euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarover een principebesluit genomen. De gemeenteraad moet het besluit op 5 februari nog goedkeuren. De eigenaar van De Kuip, Stadion Feijenoord NV, gaat het bedrag bij enkele grote banken lenen.

Bij de ingrijpende renovatie van De Kuip in 1994 is De Olympiazijde wegens gebrek aan geld niet opgeknapt. Volgens het college zijn de uitstraling en inrichting van het deel dat grenst aan het spoor, niet meer van deze tijd. De zijde voldoet ook niet aan bouwtechnische en brandveiligheidsnormen. Daardoor zou de Europese voetbalbond UEFA het stadion in de toekomst kunnen passeren bij het toewijzen van belangrijke internationale wedstrijden.

De renovatie betreft alle inpandige ruimtes onder de tribunes, waarbij de nadruk zal liggen op de horecavoorzieningen. Verder zullen zowel de gevel als de installaties worden vernieuwd. Het is de bedoeling een wandschildering van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes te behouden en weer zichtbaar te maken. De schildering is sinds 1980 niet meer te zien, omdat deze zich achter schrootjes bevindt.