AMSTERDAM - Robert Maaskant is na de vierde nederlaag in de competitie ontslagen bij Wisla Krakow. Vorig jaar augustus trad de Schiedammer in dienst bij de Poolse topclub.

Zondag werd er met 1-0 verloren bij Cracovia Krakow. Koen van der Biezen was de maker van het doelpunt. De spits speelde in Nederland eerder bij FC Den Bosch en Go Ahead Eagles.

Door de nederlaag staat Wisla teleurstellend zesde na dertien wedstrijden. Koploper Slask Wroclaw heeft zeven punten voorsprong. Het bestuur besloot Maaskant op straat te zetten, zo is te lezen op de officiële website van de club.

Bijna Champions League

Het afgelopen seizoen werd Maaskant nog kampioen met Wisla en haalde vervolgens bijna de Champions League. De voorronde werd bijna helemaal doorlopen, maar Apoel Nicosia was in de laatste voorronde over twee duels te sterk.

Momenteel speelt Wisla in de Europa League. In een poule met FC Twente, Fulham en Odense BK staat Wisla op de laatste plek met drie punten.

Buitenlandse avontuur

Er werd onder meer met 4-1 verloren van FC Twente. De taken van Maaskant worden voorlopig overgenomen door Kazimierz Moskal.

Krakow was voor Maaskant zijn eerste buitenlandse avontuur. In Nederland was hij trainer van RBC, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV en NAC Breda.