UTRECHT - Theo Janssen was zondag in de verloren uitwedstrijd van Ajax bij FC Utrecht (6-4) onderdeel van de volle ziekenboeg van de Amsterdammers.

De middenvelder kampte al in de eerste helft met een pijnlijke hamstring, maar kon niet worden gewisseld omdat anderen hem voor waren.

Binnen een kwartier moest trainer Frank de Boer al twee wissels toepassen voor Siem de Jong (spierblessure) en Toby Alderweireld (ziek).

"In de rust zag ik dat Derk (Boerrigter) last had van zijn rug. Ik hoopte dat hij het zou houden", zei Janssen na afloop tegenover NUsport.

"Toen dat niet het geval was, wist ik dat ik door moest. Ik denk dat het een klein scheurtje is. Dan ga je toch anders voetballen."

Rusttijd

Terwijl Boerrigter zich maandag al weer meldde bij de training van Oranje, hebben Janssen en De Jong twee weken de tijd om te herstellen van hun kwetsuren. Door interlandvoetbal speelt Ajax pas 19 november weer zijn eerste wedstrijd, thuis tegen NAC Breda.

De Jong ondergaat dinsdag een mri-scan om zijn spierblessure te onderzoeken.

In de nieuwe NUsport die dinsdag in de winkel ligt en dan ook online bestelbaar is, staat een uitgebreid verhaal over de problemen bij Ajax.