NOORDWIJK - Als een van de laatste spelers meldde Derk Boerrigter zich maandagmiddag even voor half één in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk.

De aanvaller van Ajax vreesde heel even zijn debuut in het Nederlands elftal te moeten missen vanwege een rugblessure, maar medisch onderzoek wees uit dat Boerrigter 'gewoon' kan voetballen.

''Dit is natuurlijk een jongensdroom, iedereen wil voor Oranje spelen'', aldus de vleugelspits.

Boerrigter: ''Er is vanochtend een foto van mijn rug gemaakt en daarop was niks te zien. Ik dacht ook: dit ga ik zeker niet missen.''

Baas

De 25-jarige aanvaller, die amper een half jaar geleden nog in de Jupiler League speelde, wist dankzij zijn ploeggenoten bij Ajax al ongeveer wat hem te wachten zou staan als nieuweling bij Oranje.

"Als debutant ben je op de training tijdens de rondo de 'baas'. Of ik daar aan zal moeten wennen? Nee hoor, dat ben ik thuis ook", grapte de vleugelspits uit Oldenzaal.

Ingelicht

Boerrigter doelde op het spelletje dat Oranje altijd speelt aan het begin van de training. De 'baas' van de rondo bepaalt wie in het midden moet staan.

"Theo Janssen heeft me bij Ajax al ingelicht over de regels bij het Nederlands elftal. Als ik de baas moet zijn, dan ben ik de baas. Ik ken natuurlijk wel wat jongens, maar spelers als Van Persie, Mathijsen en Van Bommel heb ik nog nooit gesproken. "

Nachtmerrie

Wesley Sneijder, die in 2003 tegen Portugal zijn eerste interland speelde, verwacht dat Boerrigter zijn 'vuurdoop' wel zal doorstaan.

"Dit is een vrij jonge groep en bovendien zitten er wat spelers van Ajax bij. Toen ik debuteerde, vormden jongens als Stam, Seedorf, Kluivert en de broertjes De Boer de kern van Oranje. Ik was als jonge speler altijd blij als ik weer op mijn hotelkamer kon gaan zitten. Aan tafel was het een nachtmerrie. Nu is dat wel anders."

Nederland oefent vrijdag 11 november tegen Zwitserland en dinsdag 15 november tegen Duitsland.