AMSTERDAM - De KNVB en Bert van Marwijk zullen waarschijnlijk spoedig bekend maken dat de huidige bondscoach zijn contract verlengt tot en met het EK 2016 in Frankrijk.

Dat zegt Rob Jansen, zaakwaarnemer van de keuzeheer van het Nederlands elftal, tegenover De Telegraaf. Van Marwijks huidige overeenkomst loopt na het EK 2012 in Polen en Oekraïne af.

"De kans is groot dat we er snel uitkomen", zegt Jansen. "Dan moet het uitgewerkt worden op papier. Maar beide partijen willen door en het ziet er goed uit. Er wordt gesproken over een contract tot medio 2016."

Mocht de langere verbintenis doorgang vinden, zit Van Marwijk ook op de bank bij Oranje tijdens het WK van 2014 in Brazilië. De enkelvoudig international loodste zijn ploeg op het afgelopen WK in Zuid-Afrika naar de finale.

Verjonging

De KNVB hoopt dat Van Marwijk Oranje de komende jaren kan verjongen, met het zich aandienende afscheid van bepalende spelers als Mark van Bommel, Joris Mathijsen en Dirk Kuijt.

De bondscoach wil in zijn nieuwe contract geen ontsnappingsclausule op laten nemen voor wanneer een Europese topclub interesse toont. De voetbalbond belooft Van Marwijk niet tegen te houden als een grote kans zich aandient.