ENSCHEDE - FC Twente heeft zondagmiddag met duidelijk verschil gewonnen van De Graafschap. In de Veste in Enschede werden de zeer defensieve Doetinchemmers met 4-0 verslagen.

Voor het elftal van trainer Co Adriaanse was het de eerste zege na twee gelijke spelen in de eredivisie, tegen FC Groningen en PSV.

Pas vijf minuten voor rust kwam FC Twente op voorsprong.

Peter Wisgerhof, uitgerekend de centrale verdediger, tikte de bal bij de 'tweede' paal binnen na een bekeken voorzet van Wout Brama.

Het was de beloning voor een overwicht dat eigenlijk gedurende de hele eerste helft stand hield.

Overwicht

De Graafschap was er slechts een keer uitgekomen. Uitgerekend één minuut voor de openingstreffer brak Rydell Poepon door.

De Doetinchemse spits liep weg bij Douglas en kwam alleen voor doelman Nikolai Michailov. Hij schoof de bal net naast het Twentse doel.

Verder was de bal vooral in het bezit van FC Twente.

De beste kans was voor Nacer Chadli, die enkele meters voor het doel echter tegen keeper Yves De Winter aanschoot.

Een schot van Emir Bajrami stuitte eveneens op De Winter. Verder zag Luuk de Jong een kopbal net naast gaan.

Janko

FC Twente speelde in dezelfde samenstelling als enkele dagen eerder op Europees niveau tegen Odense (3-2).

Marc Janko ontbrak opnieuw wegens een blessure. Leroy Fer, tegen de Denen goed voor de beslissende treffer, begon weer op de bank.

Na de hervatting hield De Graafschap nog een kwartiertje stand. Daarna zorgde Luuk de Jong na een combinatie met Chadli voor de 2-0.

Uit een pass van (opnieuw) Brama maakte Ola John er korte tijd later 3-0 van. Ook in die fase kwam De Graafschap niet of nauwelijks voor het doel van Michailov.

Fer

Met Leroy Fer en Willem Janssen voor Bajrami en Denny Landzaat bleef FC Twente in de slotfase aandringen.

Roberto Rosales en De Jong waren in de buurt van een treffer, maar vonden De Winter op hun weg.

Uiteindelijk maakte Fer er nog 4-0 van. Het was de derde opeenvolgende keer, na PSV en Odense, dat de oud-Feyenoorder als invaller scoorde.