ROME - AS Roma heeft zaterdag in de Serie A drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van doelman Maarten Stekelenburg won de uitwedstrijd bij nummer achttien Novara met 0-2 en steeg naar de zevende plaats.

Stekelenburg speelde het hele duel en had voor de 0-1 nog een belangrijke redding.

AS Roma nam, ondanks een groot overwicht, pas in de slotfase afstand door treffers van Bojan Krkic en Pablo Osvaldo.

Voor Roma was het de tweede zege in de laatste vijfde wedstrijden.

RC Genk

In België hield Racing Genk dankzij een laat doelpunt van Anthony Limbombe alsnog een punt over aan het duel met KV Kortrijk. De wedstrijd tussen de twee Belgische subtoppers eindigde in 2-2.

De door Mario Been getrainde thuisploeg nam kort na rust dankzij Jelle Vossen de leiding.

Treffers van Ernest Nfor en Mustapha Oussalah leken de drie punten bij Kortrijk te doen belanden, maar twee minuten voor tijd maakte Limbombe alsnog gelijk.

Frankrijk

In Frankrijk liet Lille onverwacht punten liggen. De landskampioen kwam voor eigen publiek niet verder dan 1-1 tegen het bescheiden Evian.

De bezoekers namen al na vier minuten brutaal de leiding door Saber Khelifa. Pas na uur slaagde Lille erin langszij te komen, via Benoit Pedretti.

Van Nistelrooij

In de Primera Division was Valencia met 2-0 te sterk voor stadgenoot Levante. Hierdoor staat de club van Hedwiges Maduro, die vanwege een blessure niet speelde, nu derde op de ranglijst.

De wedstrijden Real Mallorca - Sevilla en Real Betis Sevilla - Malaga eindigden allebei in 0-0.

Bij Mallorca zat Gianni Zuiverloon op de bank. Joris Mathijsen maakte de negentig minuten vol voor Malaga. Ruud van Nistelrooij ontbrak in de selectie van de ambitieuze club vanwege een enkelblessure.