ROTTERDAM - Feyenoord is volledig van slag. Na de nederlagen bij Go Ahead Eagles (2-1, beker) en FC Groningen (6-0) liep ook de thuiswedstrijd tegen laagvlieger NEC zaterdag verkeerd af: 0-1. Extra pijnlijk was dat de derde verliespartij op rij door een duidelijke buitenspelgoal tot stand kwam.

Al voor het duel was de sfeer licht gespannen in en rond De Kuip, waar opvallend veel politie op de been was om de orde en veiligheid te handhaven.

Bij het betreden van het veld kreeg doelman Erwin Mulder, die altijd als eerste Feyenoorder aan zijn warming-up begint, al het nodige gefluit te horen.

''Wij willen bloed, zweet en tranen'', riepen de Rotterdamse fans vlak voor het begin van het duel, min of meer als waarschuwing aan de thuisploeg.

Opgezweept

Opgezweept door Koeman en het legioen opende Feyenoord onstuimig. Binnen vijf minuten hadden Jerson Cabral, Karim El Ahmadi en John Guidetti, die terug was in het basisteam, al gevaarlijk op het doel geschoten.

De eerste doelpoging van NEC leverde echter in de zevende minuut meteen een treffer op. Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk kopte Nick van der Velden raak. Dat deed hij vanuit een royale buitenspelpositie, maar de arbitrage keurde het doelpunt goed, 0-1.

Morrende fans

Feyenoord kreeg daarna tot aan de rust nauwelijks de kans van de morrende fans om rustig een aanval op te bouwen. Vrijwel elke bal die breed werd gelegd of werd teruggespeeld op doelman Mulder leidde tot gefluit en boegeroep in De Kuip.

Daardoor nam de stress toe bij de toch al labiele thuisclub, die steeds meer tegen zichzelf in plaats van tegen NEC ging voetballen.

De slimme Nijmegenaren kregen tot aan de pauze de beste kansen. Van der Velden (voorlangs), Krisztian Vadocz en Lasse Schöne (beiden stuitten op Mulder) kwamen net niet tot scoren.

Onrechtvaardig

Na de pauze ging het legioen toch weer achter Feyenoord staan. Maar de thuisploeg ploeterde voort, met de opnieuw veel te speelse Cabral weer in een negatieve hoofdrol.

Clasie, Vlaar, Bakkal en invaller Fernandez waren nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef bij een onrechtvaardige 0-1.

Feyenoord lijdt derde nederlaag op rij