WAALWIJK - Na vier nederlagen in de eredivisie heeft RKC weer een winstpunt behaald. In Waalwijk werd het zaterdag 1-1 tegen FC Groningen.

FC Groningen combineerde er vanaf de aftrap lustig op los. RKC's doelman Jeroen Zoet werd direct op de proef gesteld door Virgil van Dijk en Petter Andersson. De thuisclub, die vier nederlagen in de eredivisie moest verteren, leek murw te worden getikt.

Sander Duits

Echter, na ruim een kwartier stond er 1-0 voor RKC op het bord. Sander Duits verschalkte doelman Brian van Loo met een schot van twinitg meter. Het gebeurde in de fase waarin de Groningse defensie liep te schutteren bij het uitverdedigen van de zeldzame tegenstoten.

De bezoekers begonnen weer goed aan de tweede helft en gingen in hoog tempo in de aanval. RKC werd op eigen veld terug gedrukt.

Gelijkmaker

Pas in de 73e minuut kreeg het offensief resultaat. Andersson schoot laag en hard raak: 1-1. Eerder misten Andersson, Tadic en Van Dijk. De gelijkmaker was verdiend.

Heerenveen

SC Heerenveen heeft zaterdag bij Roda JC de vijfde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Ron Jans was in Kerkrade met 2-1 te sterk voor de zwalkende Limburgers.

Heerenveen is nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen.

De Friezen scoorden kort voor en na rust via Oussama Assaidi en Filip Djuricic. Jagos Vukovic deed wat terug namens de thuisclub, die met twaalf punten in de onderste regionen van de eredivisie blijft staan.

Heerenveen kwam in punten op gelijke hoogte met Ajax, dat vijfde staat.

RKC Waalwijk en FC Groningen delen de punten