BREDA - Na zes wedstrijden zonder verlies is Vitesse zaterdag in Breda bij NAC tegen een nederlaag aangelopen. De beslissing in het aantrekkelijke duel viel in de blessuretijd van de eerste helft. Donny Gorter benutte een strafschop: 1-0.

Vitesse begon zonder verdediger Frank van der Struijk en spits Wilfried Bony. Beiden haakten op het laatste moment af met lichte blessures en moesten genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Een forse aderlating voor het team van trainer John van den Brom, die Marcus Pedersen en Michihiro Yasuda als vervangers het veld in stuurde.

Agressieve start

NAC startte het duel agressief. Met goed positiespel won de ploeg de slag op het middenveld. De bij Vitesse in het doel teruggekeerde Piet Velthuizen had na een kwartier geluk dat een vrije trap van Robbert Schilder buiten zijn bereik op de lat terecht kwam.

Ook daarna behield NAC het beste van het spel. Anthony Lurling en Nemanja Gudelj verzuimden echter de score te openen.

Strafschop

Op slag van rust kwam NAC verdiend op voorsprong. Scheidsrechter Pieter Vink bestrafte een overtreding van Marcus Pedersen op Lurling met een strafschop. Donny Gorter schoot de bal onberispelijk in.

Kansen kreeg Vitesse nauwelijks. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar moest alleen optreden bij een schot van Jan-Arie van der Heijden.

Bony

In de tweede helft kwam spits Wilfried Bony alsnog het veld in. Dat bezorgde Vitesse een aanvallende impuls.

Nicky Hofs was dicht bij de gelijkmaker, maar Ten Rouwelaar stopte zijn schot. Later misten Bony en Hofs in vrije positie.

Slotfase

NAC bleef ook gevaarlijk. De ploeg probeerde met vlotte, goed uitgevoerde aanvalsacties de defensie van Vitesse te slechten. Robbert Schilder en Anthony Lurling hadden daarbij een positieve inbreng.

In de spannende slotfase deed Vitesse er alles aan de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging van NAC hield knap stand.

NAC verslaat Vitesse