MANCHESTER - Manchester United heeft het 25-jarig dienstverband van manager Alex Ferguson gevierd met een bescheiden overwinning op Sunderland: 1-0.

Het enige doelpunt kwam van Wes Brown, ex-speler van United, die op slag van rust zijn eigen doelman Kieren Westwood passeerde.

Door de zege verkleinde Manchester United de achterstand op koploper Manchester City tot twee punten. City gaat later op zaterdag op bezoek bij Queens Park Rangers.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een tribune van stadion Old Trafford vernoemd naar Ferguson.

Van Persie

Robin van Persie blijft van onschatbare waarde voor Arsenal. De aanvoerder leidde de 'Gunners' zaterdag naar een nieuwe zege in de Premier League.

De Nederlandse international maakte zelf de 1-0 tegen West Bromwich Albion en bereidde vervolgens de 2-0 van Thomas Vermaelen en de 3-0 van Mikel Arteta voor. Door de zege heeft Arsenal negen punten minder dan koploper Manchester City, dat later op zaterdag speelt.

Vorm

Michel Vorm heeft met Swansea City zaterdag een punt meegenomen bij grootmacht Liverpool. Het duel in de Premier League eindigde in 0-0. Bij Liverpool speelde ex-Ajacied Luis Suarez het hele duel. Hij kreeg in de tweede helft voorin assistentie van invaller Dirk Kuijt. Het hielp niets.

Doelman Vorm hield de 'nul', waardoor zijn ploeg voorlopig een stabiele middenmoter is.

Chelsea

Frank Lampard heeft zaterdag voorkomen dat Chelsea verder achterop zou raken in de strijd om de Engelse titel. De middenvelder maakte kort na rust het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers: 0-1.

Chelsea staat met 22 punten uit 11 wedstrijden op de vierde plaats in de Premier League, op zes punten van koploper Manchester City dat nog in actie moet komen.

Het kostte Chelsea moeite om op Ewood Park het verschil te maken. Beide clubs kregen kansjes, maar alleen Lampard kwam tot scoren.