AMSTERDAM - Frank de Boer (33) verhuist per direct naar Glasgow Rangers. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Rob Cohen maandag bevestigd. De centrale verdediger heeft bij zijn huidige club Galatasaray zijn contract ingeleverd, omdat hij in Turkije niet meer aan spelen toe kwam. De Boer wordt bij de Schotse club herenigd met zijn broer Ronald. Hij tekent een verbintenis tot het einde van dit seizoen.

De overgang kwam tot stand nadat Ronald zich bij de clubleiding hard had gemaakt voor zijn tweelingbroer. "Ronald heeft het aangekaart bij zijn trainer, die meteen enthousiast reageerde", aldus Rob Cohen. "Vervolgens heeft voorzitter Murray het afgerond. Maar je kunt gerust stellen dat Frank zijn contract te danken heeft aan een broederdienst van Ronald. Zonder hem was dit niet gelukt."

EK

Frank de Boer verkast naar Schotland omdat hij koste wat het kost zijn carrière wil afsluiten op het EK, deze zomer in Portugal. "Hij heeft nog één vurige wens", verklaarde Cohen. "Hij wil naar het Europees kampioenschap. Daarom heeft hij deze stap nu gezet."

Volgens Cohen heeft De Boer bewust gekozen voor een contract tot het einde van dit seizoen. "Zij wilden wel langer, maar dat hebben we open gelaten. Aan het einde van seizoen zijn beiden aan het einde van hun verbintenis. En vanaf nu moeten ze maar bij elkaar blijven."

De transfer wordt maandagmiddag rond 18.00 uur officieel bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Glasgow.