LONDEN - Zijn uitmuntende prestaties van de afgelopen weken hebben Robin van Persie een prestigieuze prijs opgeleverd in Engeland.

De aanvoerder van Arsenal werd gekozen tot speler van de maand oktober in de Premier League.

Die eer viel de 28-jarige Rotterdammer twee keer eerder ten deel, in november 2005 en oktober 2009.

Van Persie krijgt vrijdag tevens een prijs omdat hij als eerste tien doelpunten heeft gemaakt dit seizoen. Hij verdiende daarmee duizend pond (bijna twaalfhonderd euro), die hij aan een goed doel schenkt.

De international maakte er zeven in oktober, waaronder een 'hattrick' tegen Chelsea. Van Persie heeft in 2011 liefst 28 doelpunten gemaakt in 27 duels in de Premier League.

Roberto Mancini van Manchester City viel in de prijzen als manager van de maand. De 46-jarige Italiaan won met City vier wedstrijden op rij, waaronder de historische 6-1 tegen aartsrivaal Manchester United, en gaat aan kop in de Premier League.

Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel maakt snel naam in Portugal. De 22-jarige spits werd vrijdag gekozen tot speler van de maand oktober.

Van Wolfswinkel, die in zijn eerste maanden bij Sporting Portugal makkelijk het net vindt, krijgt zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leiria de bijbehorende prijs.

Vorige maand ontving Van Wolfswinkel ook al de persoonlijke prijs in de Portugese competitie. Sporting, dat in Stijn Schaars nog een Nederlander in de ploeg heeft, staat op de derde plaats in de Portugese competitie.