AMSTERDAM - Bondscoach Fabio Capello van Engeland zal Wayne Rooney ondanks zijn schorsing 'gewoon' opnemen in de EK-selectie.

Dat liet de keuzeheer woensdag in een gesprek onder vier ogen weten aan de aanvaller.

De spits van Manchester United werd vorige maand voor drie EK-wedstrijden (de complete poulefase) geschorst omdat hij in het kwalificatieduel met Montenegro Miodrag Dzudovic trapte, met een rode kaart tot gevolg.

De aanvaller zal in de aanloop naar het EK echter niet of nauwelijks worden ingezet door Capello. Zo zal hij ontbreken in de selectie voor de oefenduels met Spanje en Zweden van later deze maand.

Bonus

De FA beslist vrijdag of ze in beroep gaat tegen de straf. “Het zou al een bonus zijn als er één wedstrijd af gaat”, meldt Rooney in The Guardian. “Ik heb geen enkel excuus voor die overtreding, maar ik vind de sanctie wat zwaar. Het is wel stom en ik heb er veel spijt van.”

Overigens heeft Dzudovic een e-mail naar de FA gestuurd, waarin hij aangeeft de straf eveneens te zwaar te vinden. De Engelse voetbalbond zou deze ‘getuigenis’ kunnen inzetten als het komt tot een beroepszaak.