ROME - AS Roma zag zondag concurrent AC Milan in de strijd om de Italiaanse voetbaltitel weer dichterbij komen. De Romeinen moesten op eigen veld Udinese een gelijkspel (1-1) toestaan, waar Milan fors uithaalde tegen hekkensluiter Ancona: -0. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nog slechts een punt terwijl Milan nog een duel te goed heeft.

Juventus liet zondagavond de kans liggen om ook op een punt van Roma te komen. De ploeg kwam uit bij Empoli niet verder dan 3-3. Opmerkelijk was dat de gehele productie werd verzorgd door slechts twee spelers: Tommaso Rocchi namens Empoli en David Trezeguet voor Juventus.

AS Roma

Panucci had AS Roma al na vijftien minuten aan de leiding gebracht, maar de Tsjechische international Jankulovski bezorgde Udinese in de slotfase alsnog een punt.

AC Milan

AC Milan kwam tegen Ancona laat op gang. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur. Sjevtsjenko en Tomasson scoorden vanaf de strafschopstip, de Portugees Rui Costa maakte zijn eerste treffer sinds drie jaar en de Braziliaan Kaka tekende voor nummer vier en vijf. Clarence Seedorf werd na 75 minuten gewisseld.

Van de subtoppers in de Serie A was alleen Lazio succesvol. Met Jaap Stam won de ploeg uit Rome bij Lecce met 1-0 dank zij een doelpunt van Cesar in de 55e minuut. De thuisploeg verloor na een uur Cassetti, die met rood naar de kant moest. Internazionale en Parma kwamen niet verder dan een gelijkspel. Inter, met Andy van der Meyde in de basis, bleef bij Modena op 1-1 steken, Parma en Bologna bleven doelpuntloos: 0-0.

Perugia, tegenstander van PSV in de strijd om de UEFA-beker, verloor ondanks een vroeg doelpunt van aanwinst Fabrizio Ravanelli van Siena: 2-1. Na zes minuten had Ravanelli, voor het laatst actief voor het Schotse Dundee, zijn rentree bij de club waar hij zijn loopbaan begon opgeluisterd met een doelpunt.

Tot de 87e minuut leek die treffer zelfs goed voor de winst, maar de Noor Flo en Menegazzo, de laatste in blessuretijd, bezorgden de thuisclub alsnog de overwinning. Perugia speelde vanaf de 58e minuut met tien man na het wegzenden van Grosso.