AMSTERDAM - De geruchten dat Kimi Raikkonen volgend seizoen weer in de Formule 1 te bewonderen is, zwellen met de dag meer aan.

Diverse media melden dat Williams de Finse wereldkampioen van 2007 volgend weekeinde in Abu Dhabi zal presenteren als coureur voor 2012.

Raikkonen zou de vervanger zijn van Rubens Barrichello. De Braziliaan moet na twee seizoen in dienst van de renstal van Frank Williams het veld ruimen wegens tegenvallende resultaten.

Pastor Maldonado hoeft niet te vrezen voor zijn stoeltje; het sponsorbudget dat de Venezolaan meebrengt is meer dan welkom bij het armlastige gevallen topteam.

Volgens het Finse MTV3 is Williams in onderhandeling met de nationale bank van Qatar, die voor de salariskosten van Raikkonen zal opdraaien.

'Bijna rond'

Williams sloot woensdag een overeenkomst met het bedrijf Mowasalat, eveneens uit de golfstaat, om technologie en kennis uit te wisselen. De krant Frankfurter Allgemeine citeerde donderdag een bron binnen de renstal die stelde dat ook de deal met Raikkonen 'bijna rond is'.

De 32-jarige Fin nam eind 2009 afscheid van de Formule 1 na een dienstverband van drie jaar bij Ferrari. Eerder reed Raikkonen bij McLaren en Sauber. Hij won in totaal achttien Grands Prix.

De afgelopen twee seizoenen was Raikkonen voornamelijk actief in het WK Rally.