HEERENVEEN - Het schaatsteam van Hofmeier gaat per direct verder als Team Hart. Dat maakte het financiële detacheringsbureau donderdag bekend.

Hofmeier, waar onder anderen Koen Verweij en Marrit Leenstra voor uitkomen, heeft de naamgeving en de uitingen ter beschikking gesteld aan de Hartstichting.

Beide partijen werken tot en met de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji en hebben de intentie om daarna nog twee jaar langer met elkaar door te gaan.

De naam van Hofmeier verdwijnt van het schaatspak, dat wel de witte kleur blijft houden en er rode accenten (vanwege de Hartstichting) bijkrijgt.

Continuiteit

Hofmeier is nu vijf jaar in het schaatsen actief. "We hebben onze doelen bereikt", aldus Marcel Adriaanse, directeur en eigenaar van het bedrijf.

"We konden nog vijf of tien jaar op deze manier door, maar we hebben nu gekozen voor een andere setting. Het schaatsteam is nu niet langer afhankelijk van een sponsor. Daardoor zorgen we voor continuiteit."

Stichting

De BV wordt nu een stichting, dat een platform moet worden voor ondernemers. De stichting faciliteert het schaatsteam. De stichting gaat op zoek naar bedrijven en sponsoren, die zich tot de schaatssport aangetrokken voelen.

Van de bijdragen van die bedrijven gaat tien procent naar de Hartstichting en de rest naar de schaatsploeg. Adriaanse gaf aan dat hij hoopt dat vijftig tot honderd bedrijven zich aan het nieuwe project willen verbinden.