AMSTERDAM - Ajax heeft Jan van Halst enkele weken geleden benaderd met de vraag of hij een functie uit wil oefenen bij de club. De oud-speler van de hoofdstedelingen besloot niet met de Amsterdammers in zee te gaan.

“Ik kan niet ontkennen dat ik gepolst ben voor een functie bij Ajax,” vertelt Van Halst aan VI. “Door wie ik benaderd ben? Ik heb beloofd dat niet te vertellen, maar het was iemand uit de raad van commissarissen.”

Van Halst heeft nooit overwogen in te gaan op het voorstel. "Dan zou ik moeten verhuizen en dat zie ik niet zitten. Daarnaast ben ik qua gevoel te veel betrokken geweest bij en gelieerd aan FC Twente."

Ajax zou Van Halst (42) aan hebben willen stellen als technisch directeur, de functie waarvoor ook Marco van Basten weer in de race is nadat hij zich eerst hiervoor terugtrok vanwege ‘te veel mitsen en maren’.

Bedrijfsleven

Van Halst vertrok enkele weken als manager algemene zaken bij FC Twente. De voormalige middenvelder heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

“Ik heb wel verschillende aanbiedingen gehad, maar heb nog geen keuze gemaakt. Dat kan nog wel even duren. Ik neig naar een functie in het bedrijfsleven.”