AMSTERDAM - Douglas is van plan om dispensatie te vragen bij de FIFA, zodat hij al op korte termijn kan worden opgeroepen door bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal.

De 23-jarige Braziliaan van FC Twente, die woensdag officieel het staatsburgerschap verkreeg, mag volgens regels van de wereldvoetbalbond pas in september 2012 uitkomen voor Oranje. Op dat moment woont hij vijf jaar onafgebroken in Nederland.

“Ik hoop dat er dispensatie wordt verleend. Het was twee jaar geleden bij het WK al een droom om ooit deel uit te mogen maken van het Nederlands elftal, die droom heb ik nog steeds”, meldt Douglas op de website van FC Twente.

Een van de aanwezigen woensdag bij de naturalisatieceremonie op het stadhuis in Enschede was overigens Hans Jorritsma, de teammanager van het Nederlands elftal.

Sinds augustus 2007 speelt Douglas bij FC Twente. Korte tijd later werd hem een tewerkstellingsvergunning verleend. Hij voldeed aan het kwaliteits- en inkomstencriterium. ''Ik voel me ook echt Nederlander."