SCARBOROUGH - Met een benauwde 1-0-overwinning keerden de voetbalmiljonairs van Chelsea zaterdag terug van een uitstapje naar Scarborough. De non-league club was er niet in geslaagd voor de grootste stunt in de vierde ronde van de strijd om de FA Cup te zorgen, maar manager Russel Slade had een genoeglijke middag beleefd: "Iedereen bij onze club mag trots zijn.''

Chelsea, derde in de Premier League en zodoende 104 plaatsen hoger gerangschikt dan Scarborough, kwam na tien minuten op voorsprong toen verdediger Terry van dichtbij doel trof nadat Melchiot had ingekopt uit een voorzet van Hasselbaink. De aanzet voor een doelpuntenfestival was het niet. De spitsen Gudjohnsen en Hasselbaink slaagden er de rest van de middag niet in doelman Walker te passeren.

Arsenal had weinig moeite met Middlesbrough (4-1). Bergkamp opende de score, maar Job maakte al snel gelijk voor Middlesbrough, waar Zenden en Boateng speelden. Via twee treffers van Ljungberg en een goal van Bentley liep Arsenal uit naar 4-1. Oud-feyenoorder Boateng kreeg vier minuten voor tijd rood wegens een grove charge op een tegenstander. Boateng raakte zijn opponent niet, maar de arbiter beschouwde de actie als onbesuisd en stuurde de Nederlander ondanks heftig protest van het veld.

Manchester United had zondag een eenvoudige klus bij derdeklasser Northampton: 0-3. Silvestre en Forlan scoorden, Chris Hargreaves passeerde zijn eigen doelman. Forlan miste bovendien een strafschop.

Martijn Reuser scoorde voor zijn werkgever Ipswich Town, maar dat doelpunt mocht niet baten. In de thuiswedstrijd tegen Sunderland stond Ipswich met 0-2 achter toen de oud-ajacied in de slotminuut nog tegenscoorde (1-2). Bruno Cheyrou bezorgde Liverpool de zege in het bekerduel met Newcastle United: 2-1. In de thuiswedstrijd opende Cheyrou al in de tweede minuut de score, maar weer twee minuten verder maakte Robert alweer gelijk. Na ruim een uur besliste Cheyrou de wedstrijd met zijn tweede doelpunt. Swansea, dat speelt in de derde divisie, zorgde zaterdag voor een kleine verrassing door Preston (eerste divisie) met 2-1 uit te schakelen.