ENSCHEDE - FC Twente speelt donderdagavond tegen Odense zonder Marc Janko. De spits is op de training geblesseerd geraakt.

Dat heeft trainer Co Adriaanse een dag voor de ontmoeting gezegd. Hoe lang de spits niet kan spelen is nog onduidelijk.

Met uitzondering van de langdurig geblesseerde Nicky Kuiper kan FC Twente verder over alle spelers beschikken.

Het ligt voor de hand dat Luuk de Jong door het ontbreken van Janko nu centraal voorin speelt. ''Hij is spits, het zou best kunnen'', zei Adriaanse daarover.

Terugkijken op de 2-2 tegen PSV van het afgelopen weekeinde wilde Adriaanse niet. De coach kwam met een opvallende, zeer offensieve, opstelling voor de dag. Of hij op het Europees niveau iets vergelijkbaars gaat doen, voor zover mogelijk door het ontbreken van Janko, liet hij in het midden.

Eerder in de groepsfase van de Europa League won FC Twente twee keer (Odense, Wisla Krakow) en speelde het een keer gelijk (Fulham).

Niet onderschatten

FC Twente moet tegen Odense niet de fout maken de tegenstander te onderschatten. Dat zei De Jong.

''In Denemarken hebben we met 4-1 gewonnen'', aldus De Jong. ''Dat zegt echter niet dat het nu allemaal vanzelf gaat. We beginnen gewoon weer opnieuw.''

''Vergeet bovendien niet dat zij daar ook de nodige kansen hebben gehad. In elk geval zijn wij in Denemarken heel agressief begonnen. Dat moeten we nu weer doen.''

FC Twente is de grote favoriet in het duel tegen de Denen. Een winstpartij van de Tukkers is volgens wedkantoor Unibet goed voor slechts 1,19 keer de inzet. Als Odense voor een stunt zorgt in Enschede levert dat bijna veertien keer de inzet op.