AMSTERDAM - Hoewel de terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1 na bijna twee seizoenen nog steeds geen volwaardig succes genoemd mag worden, voert de zevenvoudig wereldkampioen in 2011 toch een opmerkelijke lijst aan.

De Duitser, momenteel achtste in de WK-stand, is dit seizoen de coureur die de meeste geslaagde inhaalacties plaatste in de openingsronde van een Grand Prix. Dat rekende het Duitse Sport 1 uit.

Schumacher komt telkens zo goed van zijn plek dat hij al 42 concurrenten in wist te halen in de eerste ronde van de zeventien tot nu toe verreden races.

Tijdens de afgelopen zondag gehouden Indiase Grand Prix startte de 42-jarige Duitser van Mercedes als twaalfde, maar lag hij na de eerste doorkomst al achtste.

Buemi

Tweede op de lijst van goede starters staat de Zwitser Sebastién Buemi. De Toro Rosso-coureur boekte in 2011 32 plaatsen winst tijdens de openingsronden. Kamui Kobayashi is derde met 23 gewonnen posities.

Onderaan de lijst staat vanzelfsprekend wereldkampioen Sebastian Vettel. Schumachers landgenoot vertrok in 2011 dertien keer van pole, waardoor plaatsen winnen in die races onmogelijk was.