AMSTERDAM - Louis van Gaal heeft de hoop op een bondscoachschap opgegeven. In een interview met Voetbal International laat de trainer weten terug te komen op zijn uitspraak alleen nog bondscoach te willen zijn. 

"Bijna niemand kiest meer voor een buitenlander. Engeland heeft het met Capello en Eriksson twee keer geprobeerd. Die hebben het voor de rest verpest."

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal gaf in zijn tijd bij Bayern aan na zijn dienstverband bij de Zuid-Duitsers alleen nog als bondscoach aan de slag te willen.

Van Gaal sprak zelfs een voorkeur uit voor bepaalde landen. Nederland, Spanje, Argentinië en Duitsland waren volgens hem mooie landen om voor aan de slag te gaan.

Sabbatical

Van die landen zag de zestigjarige Amsterdammer de beste kansen in Argentinië. "Daar had ik mezelf wel zien zitten. Maar ook zij hebben gekozen voor een jeugdtrainer uit eigen land." Bij de Argentijnen staat Alejandro Sabella aan het roer.

Na zijn ontslag bij Bayern München besloot Van Gaal een sabbatical in te lassen. Hij heeft naar eigen zeggen veel aanbiedingen afgewezen. "Op een gegeven moment is het moeilijk nog nee te zeggen. Want er zitten heel uitdagende aanbiedingen bij. Echte topclubs."