AMSTERDAM - De politie heeft zondag honderd NEC-supporters gearresteerd. Dat gebeurde voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Ajax - NEC in Amsterdam, aldus een woordvoerder van de politie.

De voetbalsupporters richtten vernielingen aan op station Duivendrecht, vlakbij Ajax-stadion de ArenA, en zochten de confrontatie met de Mobiele Eenheid. De honderd arrestanten zijn overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Amsterdam.

"Ajax - NEC is een wedstrijd in de A-categorie. Dat betekent een laag risico'', zei de politiewoordvoerder. "Het betekent dat de supporters van de bezoekende club zelf mogen kiezen hoe ze naar Amsterdam komen'', vervolgt hij. "Honderd supporters van NEC kwamen met de trein onder begeleiding van Spoorwegpolitie en politie uit Gelderland. Bij aankomst op station Duivendrecht ging het mis.''

Ajax-supporters probeerden zich ook met de ongeregeldheden te bemoeien, maar zij konden grotendeels op afstand worden gehouden door de Mobiele Eenheid. Volgens de politiewoordvoerder bleven tijdens en na de wedstrijd incidenten uit.