AMSTERDAM - Lotus-Renault verkeert in onwetendheid of Robert Kubica volgend seizoen terug kan keren in de Formule 1. De Pool herstelt momenteel van de gevolgen van de rallycrash die hij afgelopen februari meemaakte.

Kubica's renstal, volgend seizoen enkel nog Lotus genoemd, wil graag duidelijkheid hebben over de status van diens herstel, zodat er kan worden nagedacht over het coureursduo van 2012.

Op dit moment weet de teamleiding nog niet of Kubica ooit weer een racewagen kan besturen.

Lotus-Renault heeft daarom besloten om Romain Grosjean tijdens de laatste twee races in Abu Dhabi en Brazilië in te zetten tijdens de vrijdagtraining. De 25-jarige Fransman legde dit seizoen beslag op de titel in het GP2-kampioenschap en reed bovendien in 2009 al zeven races voor het team.

Momenteel rijden Bruno Senna en Vitaly Petrov voor het voormalige fabrieksteam van Renault. Petrov heeft al een contract voor 2012 op zak.

Andere opties

"We moeten naar andere opties kijken nu we nog steeds wachten op het moment dat Robert ons zegt dat hij weer kan testen", zegt teambaas Eric Boullier tegenover Autosport.

"De laatste informatie die ik heb is dat we nog steeds moeten spreken over hoe we de comeback van Robert moeten aanpakken. We denken namelijk niet dat hij de komende dagen al kan beginnen. Misschien in de komende weken, maar niet eerder dan dat."

"Dus we moeten zorgen dat we een plan hebben voor zijn terugkeer. Maar ik moet ook weten wat te doen als, en dit hoop ik uiteraard niet, hij niet in staat is om terug te keren."

Vol vertrouwen

Hoewel Boullier zegt dat het management van Kubica vol vertrouwen is dat hij weer in de Formule 1 kan racen, kan hij geen besluit nemen voor hij daadwerkelijk getest heeft.

"We hebben alles gereed. De auto's van 2009, waarmee getest mag worden, staan klaar in de garage. We zijn klaar voor hem, maar wachten op het moment dat hij ons zegt dat hij er zelf klaar voor is."

"Niemand heeft een medisch rapport en niemand heeft hem een auto op volle snelheid zien besturen. Zolang dat niet is gebeurd, kunnen we niets zeggen. Daarom moeten we er helaas rekening mee blijven houden dat hij niet terugkeert."