AMSTERDAM - De KNVB heeft Kevin Strootman twee duels geschorst als gevolg van de rode kaart die de PSV-middenvelder zaterdagavond opliep in het uitduel van zijn ploeg met FC Twente (2-2).

Scheidsrechter Kevin Blom stuurde Strootman van het veld in de erevisietopper vanwege een tackle op Luuk de Jong. De linkspoot heeft vier dagen om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Het schikkingsvoorstel van de KNVB bedroeg twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee gingen PSV en Strootman niet akkoord, waardoor de zaak dinsdagavond in Zeist diende.

Tijdens de zitting kwam de aanklager met een verhoogde strafeis van twee duels onvoorwaardelijke schorsing. Daarmee ging de tuchtcommissie woensdagmorgen akkoord. Volgens hen was er sprake van 'ernstig gemeen spel'.

Strootman mist het thuisduel van PSV met Heracles Almelo en de uitwedstrijd tegen De Graafschap een week later. Mocht hij in beroep gaan dan mist de middenvelder het duel van komende zondag sowieso.

Blom

De rode kaart leverde binnen de voetballerij veel discussie op. 'Slachtoffer' De Jong liet weten een rode kaart wat overdreven te vinden. De KNVB heeft vanwege de ophef besloten om Blom komend weekeinde geen wedstrijd te laten fluiten. 

Blom liet zaterdag na afloop van het duel weten nog steeds achter zijn beslissing te staan om Strootman rood te geven. De leidsman komt donderdagavond wel in actie tijdens het Europa League-duel in Roemenië tussen Steaua Boekarest en Maccabi Haifa.