AMSTERDAM - AC Milan heeft zich dinsdagavond niet op eigen kracht geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De Italianen gaven bij Bate Borisov een voorsprong weg: 1-1.

Omdat FC Barcelona later op de avond in deze Groep H van Viktoria Pilsen won, is Milan toch net als Barça al zeker van een plek bij de laatste zestien.

De Spaanse titelverdediger overtuigde ook in Tsjechië en zegevierde met 0-4. De eerste twee doelpunten en de laatste kwamen op naam van de grote ster Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller voerde zijn totale productie in Catalaanse dienst daarmee op tot 202 treffers.

Door de zege kwam 'Barça' op tien punten uit vier duels. Genoeg om verder te bekeren. Milan kwam eerder in actie in Wit-Rusland en had aan de 1-1 bij Bate achteraf ook genoeg om door te gaan. De Italianen staan na vier duels op acht punten.

In Wit-Rusland zette Zlatan Ibrahimovic zijn ploeg na 22 minuten op voorsprong. Robinho was de aangever nadat Ibrahimovic de bal had veroverd.

Robinho kon het duel kort voor rust in het slot gooien, maar hij mikte na het omspelen van de doelman op de paal.

Seedorf

Na de pauze kwam de thuisploeg opzetten. Vanaf de strafschopstip, nadat Ignazio Abate een onnodige overtreding gemaakt had, zorgde Renan Bressan voor de gelijkmaker.

Met de van een knieblessure herstelde Clarence Seedorf als invaller kwam Milan nog tot enkele mogelijkheden, maar het was niet genoeg voor de zege. Bate kreeg zelfs kort voor tijd nog een kans de drie punten in eigen huis te houden, maar keeper Christian Abbiati stond op de goede plek.

Mark van Bommel kreeg rust en zat niet bij de Milan-selectie. Urby Emanuelson bleef op de bank, net als de niet geheel fitte Mateja Kezman bij Bate.