GRONINGEN - Doortastend en effectief heeft PSV zondagmiddag bij FC Groningen de competitie hervat. De kampioenen kenden geen problemen in het Oosterpark, in het verleden een horde die nogal eens moeilijkheden opleverde. Hiddinks formatie won met 2-0.

De bedoeling van de coach was onmiddellijk duidelijk te maken waar voor de Brabantse club de ambities liggen. "We strijden op drie fronten en willen dat met succes doen. Daarbij paste hier een overwinning. De manier waarop we die hebben behaald stemt mij tot tevredenheid."

FC Groningen

Groningen, in de eerste fase van het seizoen vrij verrassend uitgegroeid tot degelijke middenmoter, zat geen moment in de wedstrijd. Eén aardige actie was er, een kopbal van Drent die maar net door Waterreus werd verwerkt. Verder zou men de conclusie kunnen trekken dat de Groningers simpelweg te laks waren. Zou. Trainer Jans: "Het had te maken met het goede positiespel van PSV. Wij kwamen gewoon niet aan de bal."

PSV toonde zich een potentieel kampioen, hoewel het bepaald nog niet op volle kracht is. Zo is de tijd in de winterstop niet voldoende geweest voor Kezman om te herstellen van zijn liesblessure. De topscorer ontbrak daarom nog. Achterin zijn de problemen nog groter, door de afwezigheid van Faber en Ooijer. Hiddink vindt de situatie dusdanig nijpend, dat hij daar versterking wil.

Nauwelijks hinder

De Eindhovenaren ondervonden er in het Oosterpark nauwelijks hinder van. De linkspoten Bouma en Hofland bleven achterin probleemloos op de been, in het midden ontregelde Vogel het spel van de tegenstander en kreeg Van Bommel de ruimte voor aanvallende impulsen te zorgen. De international, terug na geruime tijd geblesseerd langs de kant te hebben gestaan, deed dat naar behoren.

Bouma

Na ruim een half uur kwam PSV op voorsprong. De treffer kwam enigszins fortuinlijk tot stand. Bouma schoot een vrije trap hard in, maar verraste doelman Beukenkamp vooral omdat Elshot de bal van richting veranderde. Korte tijd later zorgde Vennegoor of Hesselink voor nummer twee, op aangeven van De Jong. Het duel was daarmee gespeeld.

Op geen enkele wijze kon FC Groningen, dat eerder deze competitie tegen Feyenoord nog een achterstand van 3-0 wegwerkte, het duel een andere wending geven. PSV speelde de zaak geroutineerd uit. Hiddink: "Enig minpuntje was dat we met name in de slotfase er niet nog een treffer konden bijmaken. De ruimte daarvoor was voldoende aanwezig. Verder heb ik op het spel van mijn elftal weinig aan te merken."